BALIKESİR / SUSURLUK - Susurluk Halk Eğitimi Merkezi

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce 2. kez kutlanan Hayat Boyu Öğrenme  Haftası'nın ilçemizdeki sergi açılış programı İlçe kaymakamımız Muammer KÖKEN ,İlçe protokolü ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşmalar,Halk oyunları ve belge töreninden sonra Park Düğün Salonundaki sergi açılışına geçildi. Sergimiz 3 gün boyunca halkımızın ziyaretine açık kaldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerimiz akşamları da Susurluk parkında , Müzik Dinletileri ,Çocuklara yönelik masal anlatımı,resim çalışmaları gibi etkinliklerle devam etti.

Etkinliklerimizde emeği geçen öğretmenlerimize,usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz.

HER ZAMAN ,HER YERDE ,HERKES İÇİN EĞİTİM

May

Kurumdaki eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve eğitim imkânlarının geliştirilmesi amacıyla bazı konularda kurum yöneticilerimiz ve eğitimcilerimiz  ile birlikte  çalışma toplantısı yapıldı.Mayıs ayında yapılan kursiyer memnuniyet anket çalışması sonucu ortaya çıkan veriler hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu.

Nis

Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık faaliyetleri kapsamında ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğimizi,Beşeylül İlkokulu öğrencilerini kurumumuza davet ederek ,misafir öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte elbirliğiyle gerçekleştirdik . Güzel günlerde kullansınlar

May

HER ZAMAN, HER YERDE ,HERKES İÇİN EĞİTİM ...Susurluk'ta öğrenme hayat boyudur.

Şbt

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılan "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği" projesinin tanıtım törenine katıldı. Selçuk, proje kapsamında önümüzdeki 3 ayda ilk etapta 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesini hedeflediklerini belirterek "Bu hareket, bugüne kadar Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılmış en kapsamlı ilk yardım eğitimi çalışmalardan biri olacak." diye konuştu.

Kas

"Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır."

Haz

13 Haziran 2019 Perşembe günü Yıl sonu sergimizi ve belge törenimizi yaptık.Programımızı onurlandıran başta  Kaymakamımız Sayın Osman ATEŞ olmak üzere,Belediye Başkanımız Sayın Nurettin GÜNEY'e  ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet GÜNGÖR'e  ,Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire İşler Müdürü Sayın Ali ZEYBEK' e ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Susurluk Halk Eğitim Merkezi çalışanları başta olmak üzere, desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz

May

Etik haftası (25-31 Mayıs) nedeneiyle kurum müdürümüz Üzeyir AYDOĞMUŞ tarafından etik tanımı,etik ilkeleri ve uygulamarı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılıp,etik sözleşme metni tüm personelimiz tarafından imzalanmıştır.

Nis

Susurluk Kafkas Derneğinde öğreticilerimiz Osman ÇEMİ ve Cihat İNCE tarafından yürütülmekte olan Ebru ile Kars Yöresi Kafkas Halk oyunları kurslarımıza İlçemiz Kaymakamı Osman Ateş ,Şube müdürümüz Bekir PAK ve Kurum Müdürümüz Üzeyir AYDOĞMUŞ 6 Nisan Cumartesi ziyarette bulunup yapılan çalışmaları yerinde gözlemleyip,Öğreticilerimize ve kursiyerlere çalışmalarında başarılar dilediler.

SOSYAL İÇERMENİN DESTEKLENMESİ PROJESİ

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütücüsü olduğu, "Sosyal İçermenin Desteklenmesinde Personel Yeterliklerinin Geliştirilmesi" projesinin ikinci  adımını oluşturan çalışmalar 24-30 Mart  2019 tarihleri arasında ÇEKYA/ Prag´ta gerçekleştirildi.

İlimizde yetişkin eğitimi personelimizin mesleki yetkinliklerinin artırılması için geliştirilen proje ile 6 ilçemizde bulunan Halk Eğitimi Merkezlerimizde görevli personellerimiz aracılığı ile il genelinde sunulan yetişkin eğitimi hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesi, bu kurumlarda çalışan personellerin kişisel ve mesleki yetkinliklerinin, sosyal dışlanma tehdidi altındaki bireylerle çalışabilme açısından geliştirilmesi, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranının artırılması ve nihai olarak yetişkin eğitimi kapsamındaki bireylerin sosyal içermelerinin desteklenmesi amaçlanmıştır.

Bu amaca yönelik olarak proje ortağı Halk Eğitimi merkezlerinde görev yapan 4 öğretmen ,2 idareci 24-30 Mart 2019 tarihleri arasında Prag'ta bulunan  "Çok Kültürlülük ve Karma Yeterliklere Yönelik Yaklaşımlar" kursuna katıldı.

Projeye katılan kurumlarımız: Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi, Bandırma Halk Eğitimi Merkezi, Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi, Karesi Halk Eğitimi Merkezi, Edremit Halk Eğitimi Merkezi ve Susurluk Halk Eğitimi Merkezi´dir.

Susurluk Halk Eğitim Merkezi olarak Müdür Yardımcımız Ümran GÖKÇEOĞLU; "Sosyal İçermenin Desteklenmesinde Personel Yeterliklerinin Geliştirilmesi" etkinliğine katılmış ve bu eğitim sürecinde edindiği bilgi, deneyim ve tecrübelerini kurum  personelimizle paylaşmıştır.

Her zaman, her yerde herkes için eğitim anlayışına sahip olan kurumumuz; bu tarz projelerin eğitim ve öğretim sürecindeki etkinliğinin artarak devam etmesi konusundaki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Nis

BALMEK işbirliği ile ocak ayı içerisinde 88 saatlik açmış olduğumuz Mantar Yetiştiriciliği kursumuz başarı ile tamamlanmıştır.

Nis

Susurluk Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik açtığımız  Çevre Koruma Bilinci Kursumuz

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı nın  işbirliği içerisinde yürüttüğü ´´ Beslenme Dostu Okul´´ projesine kurumumuzda katılmış olup ,geçerli puan alıp sertifika almaya hak kazanmıştır.

Ock

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçcek Hizmetleri Atöyesinde Balmek işbirliği ile  Ekim ayında başlayan Aşçı Çırağı kursumuz 14 Ocak itibariyle sona ermiştir.Usta Öğreticimiz Esra RECEP ve kursiyerlere teşekkür ederiz.